Skilt med g-punktet

Hvor er g-punktet?

Mange leter etter dette mye omtalte og debatterte punktet på kvinnekroppen, mens andre mener det ikke eksisterer. Kvinner som har funnet sitt g-punkt VET at det finnes, så ikke gi opp om du fortsatt leter!

Ja, det finnes, eller?

Det er liten tvil om at g-punktet lenge har vært et omstridt tema innenfor sexologifeltet. Det har flere ganger blitt både bevist og motbevist at dette g-punktet eksisterer. Blant annet har g-punktet tidligere blitt anerkjent og allment akseptert som et kvinnelig funksjonelt og anatomisk organ og fikk den medisinske betegnelsen "kvinnelig prostata". Siden har det kommet flere oppdagelser som mener å motbevise dette og som mener at en g-punktorgasme i realiteten er en klitorisorgasme. Som du forstår, er det stor uenighet om dette punktet faktisk eksisterer. Likevel er det mange kvinner som opplever det de selv kaller for g-punktorgasmer. Kanskje du skal gå på en oppdagelsesferd i egen kropp og finne ut av det selv...?

Hvor er g-punktet?

G-punktet er plassert ca. 5 centimeter inn i skjeden. Noen har det plassert litt lenger ute, andre litt lenger inn. G-punktet ligger oppe i fremre skjedevegg, i vevet mellom skjeden og urinrøret.

Hva er g-punktet?

Selve g-punktet er egentlig et svamplegeme, og har visse likhetstrekk med mannens penis. Ved stimulering vil dette svamplegemet fylles med blod og svelle opp. G-punktet kalles også urinrørssvamp, siden det er plassert rundt urinrøret. Inne i selve urinrørssvampen, eller g-punktet, ligger det flere kjertler. Disse kjertlene kan av og til utskille en spesiell væske.

Hvordan finner jeg g-punktet?

Man kan normalt ikke føle g-punktet på samme måte som klitoris, og mange har derfor problemer med å lokalisere det. Det antas at de aller fleste kvinner har et g-punkt, men at ikke alle nødvendigvis har et g-punkt som vil reagere positivt på stimulering. Vi mennesker er ganske ulike, og vi har fra naturens side blitt forskjellig utstyrt. På samme måte som med området rundt og på klitoris, er noen veldig følsomme og reagerer lett på stimulering. Andre reagerer knapt på noen form for stimulering på grunn av mindre følsomhet.

Å lete etter g-punktet

Gå på do og tøm blæren før dere begynner; å stimulere g-punktet kan nemlig føre til en ”tissetrang”, ettersom man stimulerer området under og rundt blæren. Den enkleste måten å finne g-punktet på, er å ligge på ryggen, gjerne med en pute under rumpa og fotsålene ned på sengen. Med en eller to fingre kan man lete på fremre skjedevegg, ca 4-6 centimeter inn i skjeden.

Jeg leter og leter, men finner ikke g punktet?

Forutsetningen for å finne det berømte punktet, er at hun må være våt og kåt. Det nytter ikke å lete etter g-punktet på ”vitenskapelig basis”, like lite som man kan forvente å få en klitorisorgasme ved å se på bildet av en kjekk mann. Det forekommer, men er lite utbredt. Stimulans av g-punktet gir nødvendigvis ikke umiddelbare, intense orgasmer. Tålmodighet, tid og øvelse trengs for mange for at g-punktet skal reagere positivt på stimulering. Det kan ta tid før du/dere greier å "vekke" g-punktet til live.

Benytt gjerne en g-punktvibrator ved søken etter punktet. Disse er spesielt utformet for å kunne hjelpe til. Et tips er å stimulere klitoris samtidig.

“Alle kvinner har et g-punkt. Det som varierer er hvordan kvinner liker å stimulere sitt g-punkt, og hvordan de opplever stimulansen.” - Tristan Taormino 

Hvordan føles det?

G-punktorgasmer føles ”dypere” enn klitorisorgasmer. Ved å fortsette stimuleringen av g-punktet etter orgasmen, er det mulig at man kan få flere orgasmer etter hverandre. Det oppstår gjerne en ”pyramide-effekt", slik at den neste orgasmen kan føles bedre enn den første.

Husk at g-punktet ikke er en "magisk bryter" som vil utløse intense orgasmer med en gang. Det trengs tid, øvelse og tålmodighet for å få det til. Øvelse gjør mester!

Som forfatter og sexrågiver Tristan Taormino har uttalt: "Alle kvinner har et g-punkt. Det som varierer, er hvordan kvinner liker å stimulere sitt g-punkt, og hvordan de opplever stimulansen. Noen kvinner elsker det, noen liker det og andre liker det ikke i det hele tatt.”

Kilder: Kondomeriet AS, Jejoue.com, VG Debatt, Helse, sex og livsstil, Isismedia (Deborah Sundahl).